Cornellà corre per Etiòpia i per l'escola Virolai

Amb el suport d'un nombre important d'entitats públiques i privades, així com de molts voluntaris, Dream Runners vol donar un impuls al projecte de salut materno infantil que l'ONG IPI-COOPERACIÓ està desenvolupant a Etiòpia, així com a l'equipament d'una sala de fisioteràpia per a l'escola Virolai, de Cornellà.

Per això, tot el que recaptem de les inscripcions de la III CURSA DE LA DONA DREM RUNNERS CORNELLÀ 2018, així com de les aportacions dels diferents patrocinadors de l'esdeveniment, es destinarà a aquesta causa, que salvarà milers de vides de mares i nounats d'una de les províncies més deprimides i necessitades d'Etiòpia: Wollo.

El projecte inclou, entre altres aspectes, la construcció i equipament d'una maternitat, la formació del personal sanitari de tots els centres de salut de la província, la recollida de dades i el treball de camp amb les comunitats rurals per conscienciar-les de la importància de donar a llum en un centre de salut, tot involucrant a les comadrones tradicionals.

En el projecte, del que també és partner la fundació Probitas, hi participen UNICEF, Pathfinder i el Ministeri de Salut d'Etiòpia.

Pel que fa a l'escola Virolai de Cornellà, l'objectiu serà millorar l'atenció directe de fisioteràpia als alumnes amb necessitats motòriques -que en són molts en aquest centre educatiu-, equipant una sala de fisioteràpia. Dins del material que esperem assolir amb la cursa, estaria un llit hidràulic, una grua amb arnés, venes de guix pe fer els seients emmotllats, planxa per realitzar fèrules, pilotes de bobath, dues màrfegues grans i material sensorial.

Agraïm a tots els patrocinadors, voluntaris i corredors, la seva contribució i involucració decisiva per fer realitat aquest somni i, en particular, a l'ajuntament de Cornellà de Llobregat, com a organitzador de la cursa.

Share